Pohádkový pokoj

Jak zařídit dětský pokoj s pohádkovými motivy

Chcete-li udělat pohádkový pokoj pro své dítě, ale nevíte, kde začít, přečtěte si několik tipů, které by mohly být užitečné.

Téma dětského pokoje

Před zahájením přestavby místnosti byste si měli promyslet, jaké téma byste chtěli mít nebo jaký příběh byste chtěli vyprávět. Ať už jsou to fantastické bytosti jako víly, draci, jednorožci, princové princezny, nebo sci-fi téma, jako jsou vesmírné lodě a roboty. Něco, co by mohlo pomoci s nápady, by mohlo být navštívení některých zábavních parků. Základem však vždy bude kvalitní dětský dřevěný nábytek který využijete celá léta díky materiálu, ze kterého je vyroben.

Dekorace na zeď a strop

Když jste si vybrali motiv, který se vašemu dítěti líbí nejvíc, je čas vybrat dekorace a prvním bodem, o kterém se bude diskutovat, budou barvy. Zde byste se měli zamyslet nad tím, jestli je chcete mít v teplých nebo zářivých tónech, nebo naopak, upřednostňujete tmavší nebo neutrální tóny.

Můžete použít barvu v odstínech zelené a hnědé k vytvoření kouzelného lesa a modro-bílou k vytvoření oblohy na stropě. Můžete také použít tmavomodrou a černou k vytvoření atmosféry vesmíru pro téma vesmírné lodi s nádechem bílé/žluté, které připomínají vzdálené hvězdy viděné na obloze. Další možností, kterou můžete použít namísto malování, je krásná tapeta, která připomíná prostředí, které chcete imitovat.

Postel a jiný nábytek

Existuje mnoho preferencí, možná budete chtít v místnosti umístit kus nábytku, který vynikne a bude středem pozornosti, například pěknou dětskou domečkovou postel. Můžete místnost zaplnit polštáři ve tvaru hub, oblaků a jiných figurek, které odpovídají vašemu tématu.

Pokud nemáte v místnosti moc místa, přemýšlejte o výběru malého nábytku: zkuste pohovku bez opěradla, připevněte stojany na komodu, použijte menší skříňky nebo kupte svému dítěti vysokou postel. Když předěláváte místnost, vytvořte si hrací plochu, která vypadá jako hrad, dům, hangár pro vesmírné lodě nebo opravna robotů.

Podlaha

Dobrým vylepšením může být využití podlahy a položení koberce, který připomíná trávu, zemi, prázdnotu vesmíru nebo povrch měsíce či planety, může to být také spíše podlaha interiéru zámku s kobercem, který vede rovnou do postele princezny. Všechno je na vaší fantazii a atmosféře místnosti.

Doplňky

Když jste již vybrali nábytek, který dá místnosti vyniknout, je čas umístit do prostoru několik malých kousků fantazie, které dodají pohádkovému pokoji extra nádech. Pokud je vaším tématem vesmír, možná budete chtít umístit lampu, která připomíná slunce (může fungovat i s pokojem pro princeznu, která je „venku“ nebo „na louce“), můžete umístit na strop planety a nějaká světla, která vypadají jako hvězdy. Nebo můžete použít počítač k přehrávání filmových zvukových stop.

Pokud chystáte pokoj tématu Harryho Pottera, nezapomeňte na několik knih v jeho stylu, kouzelnou hůlku a povlečení v barvách oblíbené fakulty čarodějnické školy.

Teď když znáte několik zajímavých nápadů, které můžete použít, zbývá jen uvést všechny tyto tipy do praxe a vytvořit pro vaše dítě tu nádhernou pohádkovou místnost. První věc je promyslet si, jaký motiv by se vašim dětem líbil nejvíc a pak už jen vybrat barvy stěn a stropu, nábytek, který se k tématu hodí, a přidat nějaké doplňky a dekorace, které to dotvoří.


Vydáno

V pohádce je: